G.L.S. alarms

ΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ο συναγερμός είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να αποτραπεί ένας διαρρήκτης. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συναγερμού είναι λοιπόν αρκετή για να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντάς σας από πολλά προβλήματα.
Τα χρήματα που επενδύετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας είναι πολύ λιγότερα από την απώλεια που πιθανώς θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας. Ένας διαρρήκτης μπορεί να θελήσει να σπάσει την πόρτα του σπιτιού σας καθώς προσπαθεί να μπει μέσα. Ίσως ακόμα να αντιμετωπίσετε σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένα έπιπλα και άλλες ζημιές γενικής φύσεως. Η επιδιόρθωση των ζημιών εκτός από πολύ χρόνο θα σας στοιχίσει και μεγάλη προσπάθεια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης στο χώρο, ο δυνατός ήχος του συναγερμού εύκολα θα διώξει μακριά τον κλέφτη και θα πάρει επίσης την προσοχή των γειτόνων σας, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν για βοήθεια την αστυνομία. Πολλά συστήματα ασφαλείας είναι μάλιστα συνδεδεμένα με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο μόλις λάβει το σήμα της παραβίασης ειδοποιεί άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές (100) και τον ιδιοκτήτη, για να ελέγξουν το συμβάν.

Ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι πολύ επωφελές για μια οικογένεια με παιδιά αλλά και ηλικιωμένα μέλη, οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες, γιατί μπορεί κάποιος να εισβάλει στο σπίτι σας και να τους επιτεθεί. Η ύπαρξη οικιακού συναγερμού σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικογένεια σας, μαθαίνοντας στα παιδιά σας πως να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση κινδύνου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Δεν πρέπει εξάλλου να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που μειώνουν τα ασφάλιστρά τους αν στο ακίνητο υπάρχει σύστημα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες Ασφαλιστικών Πληροφοριών, μέση έκπτωση της τάξης του 15 με 20% είναι διαθέσιμο για τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία χαρακτηρίζονται από επαγγελματική εγκατάσταση και δεν αφήνουν κανένα αδύνατο σημείο στην ασφάλεια του χώρου. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας που θα στηρίξετε την ασφάλειά σας. Καλό θα είναι η εταιρεία που θα επιλέξετε να έχει φυσικό κατάστημα και να προσέξετε οι συσκευές να έχουν εγγύηση και να σας παρέχουν σέρβις σε περίπτωση ανάγκης.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος εγκατάστασης συστήματος συναγερμού στο ακίνητό μας είναι και η επενδυτική αξία που προσθέτει σε αυτό – η ύπαρξη συστήματος συναγερμού είναι πλέον κριτήριο κατά την αγορά και αυξάνει την αξία μεταπώλησης των ακινήτων.

Επενδύοντας σε ένα σύστημα ασφαλείας, δεν έχετε να ανησυχείτε για το σπίτι σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά από αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συστήματα συναγερμού, συναγερμοί πυρκαγιάς, αισθητήρες πλημμύρας, τα συστήματα παρακολούθησης CCTV και πόρτες ασφαλείας παρέχουν αποτελεσματικό μέσο αποτροπής του εγκλήματος.

Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται κυρίως από:

  • Πίνακα ελέγχου

    πληκτρολόγια (με τα οποία οπλίζεται και αφοπλίζεται το σύστημα συναγερμού)

  • τηλεχειριστήρια (ώστε να μπορούμε εξ αποστάσεως να οπλίζουμε/αφοπλίζουμε το σύστημά μας χωρίς κωδικό)

  • σειρήνες (ακούγονται όταν πυροδοτείται ο συναγερμός)

  • αισθητήρες για παράθυρα και πόρτες (πυροδοτούν το συναγερμό κατά το άνοιγμα/κλείσιμο θυρών/παραθύρων)

  • αισθητήρες θραύσης κρυστάλλων (συνιστάται)

  • περιμετρικά αισθητήρια του χώρου για την λήψη σήματος πριν την δολιοφθορά του χώρου.

  • ανιχνευτές κίνησης (ενεργοποιούνται με την κίνηση μέσα στον προστατευμένο χώρο)

  • συστήματα παρακολούθησης μέσω βίντεο (συνήθως απαιτεί έξτρα κόστος)

  • πλήκτρα πανικού (ειδοποιούν τον κεντρικό σταθμό για μια έκτακτη κατάσταση που απαιτεί άμεση επέμβαση της αστυνομίας)

Η ποικιλία των συστημάτων είναι πολύ μεγάλη, όπως και ο αριθμός οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν. Γι’ αυτό και είναι καλό να απευθυνθεί κανείς σε μια ανάλογη εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων συναγερμού, η οποία και θα μας υποδείξει το πλέον κατάλληλο για εμάς. Αυτό προϋποθέτει τη διεξαγωγή μελέτης του χώρου από καταρτισμένους τεχνικούς η οποία θα λαμβάνει υπόψη πολλές και σημαντικές παραμέτρους για τη σωστή επιλογή και την αποτελεσματική προστασία του χώρου. Θα μας προσφέρουν επίσης την απαραίτητη ενημέρωση και θα μας διαφωτίσουν ως προς τον τρόπο που λειτουργεί το κάθε τμήμα του συστήματος συναγερμού που θα εγκαταστήσουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να επωφεληθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τη σωστή χρήση του..

Μια εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων συναγερμού θα φροντίζει επίσης για την απαραίτητη συντήρηση και την επισκευή τυχόν βλάβης του συναγερμού μας.

Η G.L.S. alarms αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της είναι σε θέρη να προσφέρει στους πελάτες της λύσεις που ικανοποιούν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις.